Dirigent Kian Pin Hiu

Kian Pin Hiu was al op jonge leeftijd een groot muzikaal talent. Aan het Amsterdams Conservatorium behaalde hij zijn eindexamen viool en het diploma solospel cum laude. Hij studeerde onder meer bij het Quartetto Italiano in Venetië en bij professor Yoeri Yankelewitsch in Salzburg.

Na zijn vioolstudie werd Kian Pin Hiu eerste violist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Amsterdam, een functie die hij 25 jaar heeft bekleed. Daarnaast trad hij veelvuldig op als solist en als lid van diverse kamermuziekensembles, zowel op concertpodia als voor de radio. Hij maakte onder meer deel uit van het Nederlands Harp Ensemble en van het Concertgebouw Kamerorkest.

Na het afsluiten van zijn loopbaan bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest heeft Kian Pin Hiu zich toegelegd op het dirigeren. Hij dirigeerde veel orkesten waarmee hij alle grote Nederlandse solisten heeft begeleid. In China is Kian Pin Hiu vaste gastdirigent geweest bij diverse orkesten, waaronder het China Philharmonic in Beijing en het City Chamber Orchestra in Hong Kong.

Sinds de oprichting van Symfonieorkest Sempre Animato is Kian Pin Hiu de vaste dirigent en gaat hij jaarlijks met het orkest op tournee naar het buitenland