De 65 orkestleden van Sempre Animato komen overal vandaan: uit Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Brabant, Zeeland, Flevoland, Friesland en allerlei andere delen van het land. Het geeft aan hoe graag men bereid is te reizen én in sommige gevallen te moeten overnachten om de repetities in het Noord-Hollandse Den Ilp bij te wonen. Dirigent Kian Pin Hiu sprak daarvoor zijn enorme waardering uit.

Deze keer is het orkest nog groter in omvang dan anders en is het niveau van de spelers alweer gestegen. Dat bleek al meteen tijdens het repeteren van de wals in Dvorák 8. Nadat die samen met de dirigent tot in de puntjes was doorgenomen, moest het orkest die op eigen kracht spelen, zonder dat Hiu iets deed. De wals klonk prachtig en natuurlijk, men was gedwongen naar elkaar te luisteren en deed dat met verve. Alle stukken van het programma zitten al na deze paar repetities goed in de vingers van het orkest.

Na afloop van dit weekend ging iedereen tevreden naar huis met het gevoel heerlijk gerepeteerd te hebben. Nog 3 repetitiedagen en een generale. De concerten zijn magisch geworden.

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. 🙂